Cutitul!

Useful tool for smart people!
Dangerous tool for stupid people!
(Keep that in mind!)


duminică, 3 mai 2009

Frost Clipper 860















Achizitionat octombrie 2008
Cost: undeva pe la 50 de lei

Lungime lamei: 97 mm
Lungimea cutitului: 215 mm
Grosime lama:
Material lama: Otel inoxidabil Sandvik 12C27, Duritate 57 HRC
Culoare: Negru cu verde
Design: Linia Scandinava


10/10 pct. - Raport Calitate Pret
7/10 pct. - Tais
7/10 pct. - Design

Acest cutit este distribuit scolilor de supravietuire si este recomandat pentru cei care vor sa se initieze in "practicile bushcraft-ului" fiind un cutit foarte bun pentru cioplit. Ray Mears, realizator de emisiuni despre Bushcraft, il recomanda.
Acest cutit este in mai multe culori Rosu-Negru, Albastru-Negru.
Parerea mea:
Este un cutit extraordinar pentru cat costa, mie imi place foarte mult, folosindu-l si la cioplit lemn, impresionandu-ma atat taisul cat si prinderea foarte buna pe maner, care de altfel nu iti provoaca disconfort in utilizare chiar daca este din cauciuc.

Ceea ce este de sesizat si la cutitul Frost Clipper 860 (sau Mora - nu va ingrijorati pentru ca este acelasi lucru - intr-o postare viitoare o sa explic legatura intre Frost- Mora; Victoreinox - Wenger), cat si la cutitul Mora Outdoor 2000 este, ca lama nu nu ajunge pana in capatul manerului, din cate m-am documentat eu, ea ajunge doar la jumatatea manerului, asa ca nu va recomand sa loviti de foarte multe ori in coada manerului, pentru ca s-ar putea sa aveti surprize.

Un alt punct slab la acest cutit este prinderea in teaca, care depinde de materialul plastic din care e facuta, ceea ce va duce dupa utilizarea lui multipla sa se slabeasca si sa nu mai stea fix cutitul. Acest lucru mi s-a intamplat dar am gasit o rezolvare destul de simpla pe care o sa v-o prezint mai incolo.

7 comentarii:

Extreme Aqim spunea...

Imi poti spune te rog de unde ai cumparat cutitul Clipper? Sau ce magazine il comercializeaza? Si eu as vrea sa-mi achizitionez unul...

unseendamage spunea...

Da.
Eu l-am cumparat dintru-un magazin din Sibiu. Magazinul este specializat in articole de pescuit dar mai aduce shi cutite. Interesant este ca omul le avea pe stoc cand cei de pe magazinele online nu puteau aduce. Daca vrei din magazinele online incearca pe www.totalmag.ro

Succes, have fun with it.

Extreme Aqim spunea...

nu poti sami dai te rog adresa magazinului din Sibiu?

unseendamage spunea...

K...
Esti din Sibiu?
In Valea Aurie langa Trans Agape(Str. Valea Aurie), sincer nu stiu cum se numeste ... dar e singurul din cartier cu articole de pescuit... daca nu te descurci maine incerc sa aflu cum se numeste si iti spun ...
Succes ...

unseendamage spunea...

Salutare ....
Am trecut pe la omu cu cutitele...
Spunea ca saptamana viitoare o sa mai aduca ceva cutite .... daca te mai intereseaza ....
Sporuri ...

Anonim spunea...

sal, te rog sa-mi spui si mie cum ai rezolvat problema cu teaca la mora clipper. Si al meu a inceput sa iasa cam usor din teaca si nu ma pricep sa-i fac alta din piele sau altceva, in acest caz singura solutie ar fi o "reparare". Multumesc!
PS, nu am un cont si de aceea trimit acest mesaj anonim.

unseendamage spunea...

Salutare!
Nu am umblat la teaca din plastic(sincer asta a fost primul impuls), am gasit un elastic negru(seamana cu paracordul, nu din asta ordinar de chiloti:))si i l-am prins de sub clip-ul de prindere la curea peste manerul la cutit. Nu este o solutie chiar estetica dar e practica. O sa fie mai greu la inceput pana te obisnuiesti cu sistemul.
O sa incerc azi sa-i fac o poza si sa o postez, cred ca asta ar fi cea mai buna solutie sa vezi exact ce am facut.

Sporuri ...