Cutitul!

Useful tool for smart people!
Dangerous tool for stupid people!
(Keep that in mind!)


marți, 7 iulie 2009

Cutit - Informatii

Cutitul in istoria sa ce dateaza de mai bine de 2,5 milioane ani, a fost folosit pentru mai multe scopuri: arma de vanatoare, unealta de taiat si unealta de mancat.
De atunci pana in prezent cutitul a fost facut din mai multe materiale incepand cu bucati din piatra tare, cremene, obsidian (roca vulcanica, amorfa, sticloasa), oase; si mai apoi din cupru, bronz si fier; cele moderne la care se folosesc aliaje de otel, fibra de carbon, ceramica si titan.
Photo source:
http://www.crystalbuffalo.com/items/collectors-knives-10.html

Cutit din cremeneCutit din obsidianSunt 2 categorii de cutite: cutite cu lama fixa(fixed blade) si bricegele(folding knife)

Folding knife-ul nu este acelasi lucru cu pocket knife-ul, poate pentru multi este, dar sunt ceva diferente, pe care vi le prezint:

Folding Knife - este in general mai mare decat pocket knife-ul, poate fi folosit la pentru munci un pic mai grele, ele avand in general un mecanism de blocare a lamei cand este deschis, acest mecanism ajuta pentru prevenirea inchiderii accidentale in timpul utilizari. Acesta in general este purtat in teaca, fiind in general mai greu decat pocket knife-ul. In general are doar o lama.

Folding Knife:Pocket knife - este in general un cutit usor in greutate, cu dimensiuni destul de mici pentru a incapea in buzunar, acesta fiind folosit mai mult pentru sarcini usoare. De obicei nu are doar o singura lama fiind insotit in general si de alte unelte (surubelinta, penseta, scobitoare, inclusiv furculita si lingura).

Pocket Knife...
(urmeaza ...:))

Niciun comentariu: