Cutitul!

Useful tool for smart people!
Dangerous tool for stupid people!
(Keep that in mind!)


vineri, 4 septembrie 2009

Gerber Big Rock Camp Knife






Achizitionat/purchase: septembrie 2009
Cost: undeva pe la 160 de lei
Lungime Lama / Blade lenght: 11,50 mm
Lungime Cutit(Deschis)/ Overal lenght: 24,10 mm
Grosime lama/Blade Thikness: 4 mm
Greutate/Weight: 180 grame
Greutate in teaca/Whole Weight: 245 grame
Stil Lama/ Blade style: drop point
Tip Lama/ Blade type: fine edge
Material: otel inoxidabil 440A
Culoare: Negru
Origine: SUA - Made in China
Utilizare/Purpose: camping, cutit de vanatoare, outdoor
Finisare : Lama mata
Lama : Full Tang
Maner/ Handel: ergonomic - material din plastic rezistent si fibra de sticla acoperit cu un strat de cauciuc moale
Teaca/Sheet: Nylon cu protectie de plastic interior pentru a nu se taia nylonul
Altele: Protectie maner/lama; orificiu de prindere snur

Although the Big Rock is an outstanding hunting knife, Bill Harsey designed this fixed blade to be an excellent all-purpose camping knife as well. The full tang drop point blade comes in both fine edge or serrated, and the ergonomically shaped glass-filled nylon handle uses a Softgrip over mold with textured grip points for maximum comfort and control. A finger guard protects, and the lanyard hole is compatible with 550 cord.
Desi este un cutit excelent pentru vanatoare, Bill Harsey a creat acest cutit cu lama fixa pentru a fi un excelenta alegere pentru toate activitatile din campare. acest cutit este in doua feluri cu fine edge sau serrated.

In sfarsit am luat un cutit care este full tang, de mult mi-am dorit asa ceva si in sfarsit il am. Dupa mai multe luni de cochetare cu ideea de a achizitiona acest cutit sau pe fratele lui cu lama zimtata, am ajuns la concluzia ca pe mine ma avantajeaza mai mult(sau am mai multa nevoie) de un cutit cu fine edge.
Desi in acest moment cand scriu postul cutitul l-am primit doar de doua zile si inca nu l-am testat inca in natura pot sa spun ca sunt foarte incantat de el, cu o lama care taie ca briciul (poti sa te barberesti cu el - ideea e sa nu exagerezi prea mult in jurul gatului sa nu cumva sa gresesti ...:))), un cutit care se simte excelent in mana, ergonomic (totdeauna, cand achizitionez un cutit de pe internet, pentru ca la noi in sibiu cred ca e doar un magazin care are cutie de genul asta - adica foarte putine; am un singura temere daca nu imi place cum se simte in mana - la acest cutit nu e cazul).
Sfat: Daca cumva vreti sa achizitionati un cutit pe care vreti sa cheltuiti o suma mai mare sau mai mica de bani si aveti posibilitatea de a vedea, lua in mana viitorul cutit nu ezitati sa faceti treaba asta, ar fi pacat sa dati bani pe un lucru care apoi sa va deranjeze ceva la el, in timpul utilizarii. Sper ca am fost destul de explicit...
Sa revenim ... Alt lucru care m-a impresionat la acest cutit este latimea lamei care mi se pare destul de mare undeva la 3 cm - media, o sa vedem in utilizarea efectiva daca este un lucru bun sau rau.

O chestie mai naspa este legata de teaca care are un sistem de prindere peste cutit, in researchu-rile mele pentru acest cutit am vazut o prezentare pe youtube in care respectivul spunea ca dupa mai multe utilizari s-ar putea sa ii tai sistemul de asigurare a cutitului in teaca, dar gasise si solutia, dupa ce am primit cutitul a fost printre primele lucruri pe care le-am verificat si avea dreptate asa ca am aplicat si solutia data de el fara sa imi mai fac griji. Daca vreti mai multe detalii e bine sa urmariti video-ul de mai jos.

Cu stima ... pana data viitoare ... probabil ca intre timp a sa mai completez ceva date la acest post.



Iata-l si pe fratele lui cu lama zimtata....


Teste ....


video source: youtube.com

5 comentarii:

Unknown spunea...

Si eu am achizitionat saptamana trecuta acest cutit si nu m-am putut barbieri cu el. Lama avea "atza" adica pe toata lungimea taisului se vedeau mici dare verticale. Oricum se poate rectifica pe piatra aceasta problema.
Altfel sunt foarte multumit de acest cutit.

unseendamage spunea...

Eu nu am avut problema asta la el ...
Da, merge cu piatra si nu uita apoi de piele ;)... sau poti incerca direct pe geamul de la masina ...
succes ....

Unknown spunea...

L-am achizitionat si nu vine ascutit incat sa te barbieresti cu el. Am trecut la ascutire pe 2 pietre, una rudimentara si a doua pentru finisare. Am pastrat unghiul de ascutire vizibil pe lama, l-am finisat pe piele si apoi pe geam. Acum pot taia hartie si m-am si barbierit pe o mana. Spor la treaba.

Unknown spunea...

L-am achizitionat si nu vine ascutit incat sa te barbieresti cu el. Am trecut la ascutire pe 2 pietre, una rudimentara si a doua pentru finisare. Am pastrat unghiul de ascutire vizibil pe lama, l-am finisat pe piele si apoi pe geam. Acum pot taia hartie si m-am si barbierit pe o mana. Spor la treaba.

dorin spunea...

Salut. Nu ne mai dai un update? Cum s-a comportat cutitul? L-ai mai cumpara a doua oara? De asemenea primul filmulet youtube a fost dat jos de catre autor, care e solutia pentru a evita taierea curelei care il tine in teaca? Te intreb pentru ca ma gandesc foarte serios sa imi cumpar unul si am dat in cautari de blogul tau. Mersi.