Cutitul!

Useful tool for smart people!
Dangerous tool for stupid people!
(Keep that in mind!)


marți, 13 octombrie 2009

Outdoor - custom knife - Made in Romania
Achizitionat/purchase: octombrie 2009
Cost: undeva pe la 260 de lei
Lungime Lama / Blade lenght: 11,00mm
Lungime Cutit(Deschis)/ Overal lenght: 22,00 mm
Grosime lama/Blade Thikness: 6 mm
Greutate/Weight: grame
Tip Lama/ Blade type: fine edge
Material: otel carbon - suminagashi steel - 23 straturi
Culoare: Negru
Origine: Made in Romania
Utilizare/Purpose: camping, cutit de vanatoare, outdoor
Lama : Full Tang
Maner/ Handel: lemn de abanos
Teaca/Sheet: teaca din piele
Altele: orificiu de prindere snur
La o iesire in natura, un prieten de-al meu m-a lovit in orgoliu cu un cutit custom, am tot rumegat, cu capul in pamant si am inceput sa caut si eu cutite custom - nu prea credeam ca o sa ma pot apropia de ele din cauza bugetului meu alocat cutitelor.

Asa ca am tot 'arat' pe net pana am dat peste un domn serios din Arad.
Dupa mai multe discutii am reusit sa achizitionz primul meu cutit custom, din carbon steel (nu-mi pare rau), otel suminagashi steel - 23 straturi (numit si otelul alb - din cate am gasit eu pe net),acum invatam acest metal - un metal moale la exterior si foarte tare la interior, full tang, cu orificiu pentru prins snur.

Dupa cum stiti am boala 'cum se simte in mana' pot sa spun ca foarte foarte bine, aveam o teama deoarece, cutitul Gerber - full tang pe care il cumparasem inainte mi se pare putin rigid la miscari.

Interesant la cutitele custom sau cel putin cel care il am eu - este urmatorul lucru 'au o istorie', nu sunt perfecte ca cele din fabrica ca finisare ci au cate o mica imperfectiune care are o poveste in spate (Asa ca nu va asteptati sa cumparati un cutit custom si sa fie perfect - sigur, toti tindem spre a cumpara un cutit care are finisajul perfect sau cei ce il fac sa le iesa perfect - dar tocmai asta este fapul pentru care il face mai special, pe langa faptul ca e unicat, nu mai are nimeni cutit exact ca al tau - vorbim desigur de forma si design). Ceea ce il face sa fie un cutit care are un 'suflet' dat de cel care l-a facut, incet incet asa ne dam seama ce inseamna lucrurile facute 'hand made' si de ce costa destul de mult.

Oricum, stima pentru cei care au inceput sa faca cutite custom si sa ridice stacheta cat mai sus.3 comentarii:

emil b spunea...

Foarte frumos sa-l folosesti sanatos cat mai mult timp. Ai dreptate micile defecte dau unui cutit un aspect deosebit (desi eu nu am vazut la al tau nici un defect :))

Anonim spunea...

cine la lucrat mai exact.? cum il cheama pe mester si cum putem sa il contactam ?

unseendamage spunea...

trimite-mi un comentariu cu adresa de mail(nu o s-o public) si-ti transmit informatiile solicitate

sporuri ...