Cutitul!

Useful tool for smart people!
Dangerous tool for stupid people!
(Keep that in mind!)


sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Diverse

Am sa postez azi mai multe chestii marunte ... acesorii care le-am acumulat in decursul anilor si imi era lene sa fac un post pentru fiecare obiect ...
Acu ca s-au mai adunat o sa le arat pe toate intr-un post ...

Amnare:
Am vreo trei - am sa postez doar 2 unul fiind deja foarte utilizat si nu mai are rost sa-l arat.

Primul este o bagheta de magneziu, aceasta se razuieste intr-o mica gramajoara si se aprinde cu amnarul care dupa parerea mea este cam mic. Oricum buna treaba cu magneziu te scuteste de un efort suplimentar.


Al doilea amnar il am de la Primus. Sincer acesta este preferatul meu am aprins cu el cam de toate in materie de aprins focul, pentru aprins preferata mea este coaja de mesteacan (din alte materiale folosite: ciupearca de stejar - nu stiu exact cum ii spune, lemne facute foarte subtiri mai subtiri decat batul de chibrit, paie, iarba uscata, vata simpla, vata cu ceara pe ea - asta e varianta foarte simpla arde si destul de mult, pastile de aprins focul - astea se aprind la prima scanteie si altele).



Multifunctional - "No name"
Acesta l-am luat acum cativa ani. nu prea folosesc lama lui la taiat - sincer nici nu-mi prea place.



... celalalte ustensile - cleste, fiersatrau, pila, surubelnite s.a.m.d. - merg. E bine sa-l ai in geanta, nu stii cand ai nevoie de el.



Victorinox - Sharpener
Printre primele mele "scule de ascutit" - bunicel. Oricum foarte multi o sa va recomande sa nu folositi astfel de instrumente, ci sa folositi pietrele de ascutit, piele si pasla de ascutit cutite, dar ce faci in momentul cand ai instrumentul cu tine si tu trebuie sa ascuti cutitul - de descurci pana dai de pietre...:)

Eu l-am folosit - ce am observat - iti creaza pe tais un tais si mai subtire care nu o sa tina foarte mult poate chiar deloc, recomandarea mea este daca il aveti incercati sa il folositi cat mai putin.



Lant Victorinox - cu 2 carabine in capat - mi se pare foarte functional.
Cand plec pe undeva arunc si un victorinox in buzunar legat la lant si sunt sigur ca nu-l pierd.
Il recomand mai ales ca victorionx nu au clema de prindere la buzunar, asadar daca nu vreti sa le pierdeti atunci merita.



Ma mai uit ce mai am si mai revin ...
Sporuri

2 comentarii:

CCF spunea...

De ce sa nu arati amnarul utilizat?
Chiar ala e mai interesant de vazut...

Anonim spunea...

salut.imi place cum scrii si te exprimi,si multumesc de sfaturi,sunt chiar utile si ar putea multi sa le citeasca si sa le asculte.