Cutitul!

Useful tool for smart people!
Dangerous tool for stupid people!
(Keep that in mind!)


luni, 25 februarie 2013

Cum sa va dati seama daca cutitul este ascutit ...














Nu pentru toata lumea este clar atunci cand un cutit este ascutit sau nu, asa ca am gasit o metoda foarte simpla, pe intelesul tuturor, despre cum puteti verifica daca lama este ascutita.

Exemple: 
- cutit bucatarie: trebuie sa taie legumele aproape fara sa apasati 
- cutit pentru cioplit: sa poata taia fibrele curat fara a zdrobi fibrele 
- cutit pentru filetat sau skinner: trebuie sa taie curat fara sa folositi cutitul ca un fierastrau 

En: 
The easiest way to test sharpness is to use the tool or knife.
 If it does not cut fast and cleanly, it needs sharpening. 
- On a kitchen knife, the knife should be able to cut vegetables with almost no downward pressure. 
 - On a woodworking tool, the tool should cut wood fibers cleanly without leaving marks or crushing the wood fibers. 
- On a fillet or skinning knife, it should be able to cut very quickly without having to saw through the meat. 


Enjoy ... 
Sporuri ...  


Info: www.sharpeningsupplies.com

Un comentariu:

Radu Iliescu spunea...

Am de cumparat o anumita cantitate de lemn, destul de mult, in coaja. Lemn de fag, delicat din cate am citit. Tu te pricepi la lemn, ai idee cum se protejeaza ca sa nu se degradeze? Am inteles ca trebuie ferit de actiunea ploii si a razelor solare, ridicat de la sol si sa patrunda constant aerul printre trunchiuri. Mai trebuie facut ceva in plus? Lemnul ar trebui cojit repede ca sa nu se carbonizeze? Este corect sa-l dau cu ulei de floarea-soarelui?